• Materieel leasen en kopen
  • Alleen geverifieerde aanbieders
  • Direct een vrijblijvende offerte
Logo Beequip

Vrachtwagen kopen

Een vrachtwagen ofwel vrachtauto is zoals de naam al zegt een wagen of auto die wordt ingezet om vracht te vervoeren. Om deze vracht te vervoeren is voldoende laadruimte nodig. De lading van een vrachtauto is daarom meer dan 3500 kilo. In Nederland is de trekker met oplegger de meest gebruikte combinatie.

Filteren

Subcategorie
Merk
Model
Bouwjaar
Leaseprijs
Aanschafwaarde
Asconfiguratie
Uitvoering
Brandstof
Transmissie
Tellerstand
km
km
Draaiuren
uur
uur

1.280 vrachtwagens gevonden

Truck kopen of leasen?

Of je nu een truck koopt of least, hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, hoeveel je de truck gaat gebruiken, en of je liever (direct) de volledige eigenaar wil zijn.

Investeringen zoals het aanschaffen van nieuwe of gebruikte trucks voor je bedrijf, kunnen een aanslag zijn op de bedrijfskas. Dat is logisch, maar het is ook mogelijk deze aanslag te beperken. Door middel van leasen kun je elke maand een klein bedrag van de truck aflossen in plaats van alles in een keer te moeten betalen. Op deze manier houd je geld over om andere investeringen te doen of kun je wat meer financiële zekerheid behouden. Het zou namelijk zonde zijn om maanden met de investering te wachten totdat voldoende kapitaal vrij komt. De extra kosten verdien je hoogstwaarschijnlijk toch meer dan terug. Zo help je je bedrijf groeien.

Tweedehands vrachtwagens

De voorraad van beschikbare vrachtwagens die hierboven te vinden zijn, bestaat uit een combinatie van nieuwe en gebruikte vrachtwagens. Het is goed om te weten dat tweedehands vrachtwagens aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe vrachtwagens. Dit komt omdat hier de kop al af is, waardoor de waarde al een stuk gedaald is. Het kan daarom voordelig zijn om voor een tweedehands vrachtwagen te kiezen. Je kunt ook gebruikte vrachtwagens eenvoudig onderbrengen in een lease bij Beequip.

Een gebruikte vrachtwagen kan (wanneer deze jong gebruikt is) nog in uitstekende staat zijn. Want ondanks dat vrachtwagens die al eerder gebruikt zijn al wat uren op de teller hebben, gaan deze vaak nog jaren mee. Een tweedehands vrachtwagen kopen gebeurt daarom ook erg veel.

Wat kost een vrachtwagen?

De kosten van vrachtwagens kunnen sterk variëren, maar de initiële aanschafprijs van een nieuwe truck begint doorgaans bij ongeveer €100.000 en kan oplopen tot wel €200.000 of meer, afhankelijk van specificaties en uitrusting. Gebruikte trucks zijn vaak aantrekkelijker voor kopers met een beperkt budget, met prijzen die meestal variëren van €30.000 tot €80.000, afhankelijk van de leeftijd, kilometerstand en conditie van het voertuig.

Belangrijke kostenposten zijn onderhoud, brandstof, verzekering en belastingen, waarbij onverwachte reparaties aanzienlijk kunnen zijn. Gemiddeld kun je verwachten dat ongeplande stilstand van een vrachtwagen €1.000 per dag kost. Daarnaast worden vrachtwagens na verloop van tijd afgeschreven, waardoor kennis van de verwachte afschrijving essentieel is voor het plannen van de levensduur.

Voordelen van een vrachtwagen kopen met lease

Wanneer je kiest voor leasen, kun jij zelf kiezen welke vrachtwagen je kopen wil. Maar in plaats van dat je in een keer alle kosten moet betalen, betaal je in termijnen. Zo is de aankoop een minder grote aanslag op de bedrijfskas en kun je tegelijkertijd andere investeringen blijven doen. Zo kan je bedrijf blijven groeien. Je kunt zelf aangeven wat de gewenste looptijd van de lease gaat worden en/of wat je per maand wil gaan betalen. Aan het einde van de leaseperiode kun je dan volledig eigenaar van de truck zijn.

Gebruikte vrachtwagen kopen met lease

Een tweedehands vrachtwagen werkt vaak nog net zo goed als een nieuw exemplaar. Het is daarom financieel verstandig om een gebruikte vrachtwagen te kopen in plaats van een nieuwe. Dit werkt namelijk net zoals met het aanschaffen van een auto. Hierbij is een tweedehands model vaak ook een voordeligere keuze. Naast dat gebruikte vrachtwagens direct beschikbaar is, zijn de kosten lager omdat de ‘kop er al af is’. Ditzelfde geldt dan voor het maandbedrag dat je kwijt bent wanneer je ervoor kiest om een jong gebruikte vrachtwagen te leasen.

Merken

Er zijn verschillende bekende vrachtwagen merken, elk met zijn eigen bijzonderheden en reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en innovatie. Enkele van de bekendste vrachtwagen merken zijn:

Al deze merken zijn over de gehele wereld bekend en bieden een breed scala aan trucks om aan de uiteenlopende wensen van transportbedrijven en chauffeurs te voldoen. De juiste merkkeuze hangt vaak af van de specifieke eisen en toepassingen van het transportbedrijf.

Hoe duur is een vrachtwagen?

Hoeveel een vrachtwagen kost is afhankelijk van:

  • Nieuwe of gebruikte vrachtwagen
  • Het merk
  • Het model
  • Specificaties en functies

Vrachtwagen merken

Logo Citroën

Citroën

Logo DAF

DAF

Logo Iveco

Iveco

Logo MAN

MAN

Logo Maxus

Maxus

Logo Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Logo Mitsubishi

Mitsubishi

Logo Nissan

Nissan

Logo Opel

Opel

Logo Peugeot

Peugeot

Logo Renault

Renault

Logo Scania

Scania

Logo Volkswagen

Volkswagen

Logo Volvo

Volvo