• Materieel leasen en kopen
  • Alleen geverifieerde aanbieders
  • Direct een vrijblijvende offerte
Logo Beequip

Overslagkraan kopen

Overslagkranen, ook wel laad- en loskranen genoemd, zijn grote industriële machines die worden gebruikt in havens, terminals en logistieke centra om vracht te laden en te lossen in en uit verschillende transportmiddelen zoals schepen, treinen of vrachtwagens.

Filteren

Subcategorie
Merk
Bouwjaar
Leaseprijs
Aanschafwaarde
Brandstof
Draaiuren
uur
uur

14 overslagkranen gevonden

Merken overslagkranen

Enkele bekende merken op het gebied van overslagkranen zijn Sennebogen, Liebherr, Caterpillar en Fuchs. Deze merken produceren een breed scala aan overslagkranen voor diverse toepassingen in havens, terminals, en logistieke centra over de hele wereld. Ze bieden verschillende types kranen, waaronder containerkranen, havenkranen, reachstackers en andere gespecialiseerde kranen voor het efficiënt laden, lossen en verplaatsen van vracht tussen transportmiddelen en opslagfaciliteiten. Elk van deze merken heeft zijn eigen specialisaties, technologische innovaties en een wereldwijde reputatie opgebouwd in de sector van vrachtafhandeling en logistiek.

Over kranen

Kranen zijn doorgaans uitgerust met een takel, kabels of kettingen en schijven. De meest herkenbare kenmerken van een kraan zijn de lange arm (de giek) en de haak die aan het uiteinde hangt. Het basisprincipe van een kraan is de mechanische voordeel dat het biedt bij het tillen van zware lasten. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van hefbomen en katrollen.

Er zijn veel soorten kranen, waaronder torenkranen, mobiele kranen, telescopische kranen, havenkranen en mini-kranen. Torenkranen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt bij de bouw van hoge gebouwen en constructies, omdat ze de mogelijkheid bieden om zware lasten op grote hoogte te tillen. Mobiele kranen zijn gemonteerd op een mobiel platform, zoals een vrachtwagen of een rupsbandvoertuig, en zijn zeer veelzijdig omdat ze kunnen worden verplaatst op de bouwplaats of over de weg.

Kranen worden gebruikt in tal van sectoren en toepassingen. In de bouw en constructie worden ze gebruikt om materialen zoals staal, beton en zware apparatuur te tillen en te verplaatsen. In de scheepvaart worden havenkranen gebruikt om containers op en van schepen te laden en te lossen. In de productie-industrie worden kranen gebruikt voor het tillen en verplaatsen van zware machinerie en producten.

Kortom, kranen zijn onmisbare werktuigen in veel verschillende industrieën. Ze maken het mogelijk om zware lasten efficiënt en veilig te tillen en te verplaatsen, en zijn een cruciaal onderdeel van veel bouw- en productieprocessen.

Bouwmachine merken

Logo Bobcat

Bobcat

Logo Bomag

Bomag

Logo Case

Case

Logo DAF

DAF

Logo Doosan

Doosan

Logo Dynapac

Dynapac

Logo Easy Lift

Easy Lift

Logo Genie

Genie

Logo Hamm

Hamm

Logo Hangcha

Hangcha

Logo JCB

JCB

Logo JLG

JLG

Logo Kleemann

Kleemann

Logo Komatsu

Komatsu

Logo Krone

Krone

Logo Liebherr

Liebherr

Logo Manitou

Manitou

Logo Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Logo New Holland

New Holland

Logo Niftylift

Niftylift

Logo Renault

Renault

Logo Sany

Sany

Logo Schmitz Cargobull

Schmitz Cargobull

Logo Sennebogen

Sennebogen

Logo Volvo

Volvo