Minigraafmachine kopen

Een minigraver is zoals de naam al zegt, een graafmachine in een kleine uitvoering. De minigraver is lichter en kleiner dan een gewone graafmachine, waardoor deze minder sporen achterlaat en minder bodembeschadiging veroorzaakt. Door het compacte formaat is de minigraafmachine uitermate geschikt om in te zetten op drukke locaties.

Filteren

Subcategorie
Merk
Leaseprijs
Aanschafwaarde
Brandstof
Draaiuren
uur
uur
Bouwjaar

67 minigraafmachines gevonden

Minigravers

Er zijn verschillende soorten minigravers, zoals een minigraver op rupsen of een minigraafmachine op wielen. Een minigraafmachine wordt vooral gebruikt voor onder andere het maken van kleine greppels, reparaties van rioolleidingen en het graven van gaten. Bekijk hierboven het aanbod van onze partners en zie meteen de leaseprijs wanneer je de minigraafmachine liever in maandelijkse termijnen wil betalen.

Gewichtsklasse

De inzetbaarheid van een minigraafmachine wordt sterk bepaald door zijn gewichtsklasse. Een minigraafmachine van 1 ton is vooral geschikt voor kleine graafwerkzaamheden om het handwerk te verlichten. Het compacte ontwerp van deze minigraafmachines is een voordeel, vooral omdat de kleinste modellen smaller zijn dan 85 centimeter, waardoor ze door deuropeningen passen.

Voor iets grotere klussen is een machine van 2,5 ton het overwegen waard. Minigraafmachines zijn populair bij hoveniers, maar worden ook gebruikt voor allerlei andere projecten, zoals het graven van putten of sleuven voor glasvezelkabels, leidingen en rioleringen.

De grootste minigraafmachines wegen tussen de 6 en 8 ton. Hoewel ze minder compact zijn dan lichtere modellen, zijn deze machines geschikt voor grotere klussen. Grotere modellen hebben vaak ook een cabine, wat het werken comfortabeler maakt.

Voor het zware grondverzet, zoals in de bouw, zijn er graafmachines met een gewicht tussen 8 en 40 ton.

Merken

Er zijn verschillende fabrikanten van minigraafmachines. Een aantal bekende minigraafmachine merken zijn:

Minigraafmachine of minikraan kopen

Een minigraver wordt ook wel een minikraan genoemd. Welke minikraan jouw onderneming nodig heeft is afhankelijk van:

  • Doel en gebruik
  • Gewichtscapaciteit en graafdiepte
  • Mobiliteit en afmetingen
  • Onderhoud en service
  • Budget